Kijken kijken, niet kopen.

Sta jij wel eens stil bij de hoeveelheid spullen die je in bezit hebt? Dat overcomplete servies, voor wanneer er echt eens acht vrienden tegelijk komen eten. Zes paar min of meer dezelfde schoenen en  al die elektronica die je maar mondjesmaat gebruikt. Wat nou als je het echt overbodige zou weg doen? Of beter nog, weg zou geven aan mensen die er nog wat aan hebben.  

Zo heeft mijn moeder haar huis pas verkocht. Een oude kledingkast, bed en servieskast maakten een gezin uit een plaatselijk AZC vele malen blij. Dankzij een advertentie bij de plaatselijke supermarkt vonden zij elkaar. In ruil voor oude inboedel: een lach, een traan en een Syrisch gerecht.  

Het gevoel dat je krijgt wanneer je iemand blij maakt met iets dat ooit van jou was. Dat is toch een heerlijk gevoel. Met onze overvolle zolders kunnen wij dat heerlijke gevoel toch elke dag ervaren.

Waarom belonen wij onszelf niet vaker met dit gevoel? In plaats van het “fijne” gevoel dat wij ervaren wanneer we aan onze koopdrift toegeven. Onze koopdrift die in de huidige samenleving niet te stoppen lijkt. Kinderpartijtjes bij de Primark, uitpuilende kledingkasten.  

Oh, de zomer komt eraan”. Dat nieuwe jurkje heb ik echt nodig! 

Kijken kijken, niet kopen.

Geschreven door Maarten

Advertentie

3 gedachtes over “Kijken kijken, niet kopen.

  1. ook zo iets
    Waarom elke 5 of 10 jaar een nieuwe keuken of nieuw meubilair ook als het niet versleten is. ik gebruik nog steeds spullen die ik kreeg toen ik in 1967 op kamers ging. sommige dingen gaan echt heel lang mee…..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s