Week 1: Verminder Verpakkingen – successen en struikelblokken

De eerste week van ons dieet zit er inmiddels op. We zijn benieuwd of het jou gelukt is minder verpakkingen in huis te halen. Zelf kwamen we allemaal zo onze struikelblokken tegen.

Birgit ontdekte weliswaar een verpakkingsvrije winkel in haar stad, maar kocht door verschillende feestjes en een korte fietsvakantie toch nog best veel verpakt spul. Ze had zich voorgenomen zelf havermelk te maken, maar is er nog niet aan toegekomen.

Ook Irma, die al vrijwel plasticvrij leeft, nam zich voor om zelf plantaardige melk te maken. Maar ze was een groot deel van de week ziek en dat gooide roet in het eten. Wat ook lastig blijft: dat vleesvervangers vaak in plastic verpakt zitten. Maar ze scoorde deze week wel tempé en vega-worstjes in glas.

Niet alleen Irma, maar ook Judith wil deze maand, ambitieus, eigenlijk helemaal plastic/verpakkingsvrij doorkomen. Maar ja, toen pakte ze een terrasje en bestelde thee: ze kreeg een in dubbel plastic verpakt theezakje en ook het koekje zat in plastic. En hoewel al haar collega’s aan de challenge meedoen, zit bijna al het eten tijdens de gezamenlijke lunch vooralsnog in plastic. Toen bovendien haar vriend met twee zakken chips kwam aanzetten… ‘Ik neem de lege zakken wel mee, dan hoef jij ze niet weg te gooien’, zei hij nog, heel lief. Tja…

Lia kwam tweedehands aan een stapel ouderwetse zakdoeken en gooide daardoor met haar gezin al een stuk minder volgesnoten papiertjes weg. Maar de zak met pmd-afval vulde zich toch sneller dan ze had gewild. En die zelfgebakken koekjes naar oma’s recept? Die bliefden haar dochters niet, omdat ze idealistisch de lekkere roomboter had vervangen door een minder smakend plantaardig alternatief.

Wat zijn jouw successen en struikelblokken?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s